Quod Iure, afstandsonderwijs.

 

De actualiteitencursus verbintenissenrecht wordt gegeven met gebruikmaking van twee digitale hulpmiddelen:

  1. videopresentaties, die zijn opgeslagen op een afgeschermd deel van de site van Quod Iure

  2. (video)vergadering via Microsoft Teams

Voorafgaand aan de cursus ontvangen deelnemers per e-mail twee 'linken'. Met de ene 'link' kan worden doorgeklikt naar het afgeschermde deel van de site van Quod Iure, met de andere 'link' kan worden doorgeklikt naar de Teams-vergadering. Per e-mail ontvangen deelnemers ook een handleiding.

 

A. Geen installatie vereist van Microsoft Teams

Indien u gebruik maakt van een desktop computer of laptop hoeft u geen software te installeren als u deelneemt aan de Microsoft Teams vergadering.

Hiervoor is wel vereist dat u een browser gebruikt, die Teams vergaderingen ondersteunt (zoals Opera en Microsoft Edge).

B. Wel installatie vereist van Microsoft Teams

- Indien u de cursus wilt volgt via een tablet of telefoon, kan dit alleen indien de Teams-app op uw tablet of telefoon is ge´nstalleerd.

- U heeft ook de Teams software nodig als u met uw desktop computer of laptop via Internet Explorer, Firefox of Safari wilt deelnemen aan de Teams-vergadering.

Bij sub A (geen installatie vereist van Microsoft Teams) ziet u links bovenin uw beeldscherm twee tabbladen:

..

 

Het is de bedoeling dat u tijdens de cursus regelmatig wisselt van tabblad (van videopresentatie naar Teams visa versa).

 

U hoeft niet van programma te wisselen als u aan de cursus deelneemt met twee apparaten, bijvoorbeeld met een laptop en een telefoon. U gebruikt het ene apparaat dan om in te loggen op de site van Quod Iure en het andere om deel te nemen aan de (video)vergadering via Teams.

 

Om de cursus te kunnen volgen is een internetverbinding vereist. U kunt deelnemen zonder webcam of microfoon.

  1. Het is niet noodzakelijk dat u tijdens de (video)vergadering (via Teams) zelf in beeld komt of zelf het woord voert.

  2. Het is wel noodzakelijk dat u luistert naar hetgeen tijdens de (video)vergadering wordt besproken, aangezien dat onderdeel onlosmakelijk met de cursus is verbonden. 

Om aan de eisen te voldoen die de Orde stelt aan afstandsonderwijs, ontvangen deelnemers zowel tijdens de (video)vergadering als gedurende de videopresentaties informatie of instructies aan de hand waarvan kan worden vastgesteld dat zij de cursus daadwerkelijk volgen.